Òmnium ha instal·lat l’autobús “Ens jutgen a tots” a la plaça de les Obreres, al districte de Gràcia. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha dit que l’autocar recorrerà Barcelona per denunciar la vulneració de drets fonamentals i per deixar clar que el judici va contra tots els ciutadans que defensen la democràcia i són contraris a la repressió.

Mauri ha aprofitat per seguir exigint al Govern espanyol que insti l’advocacia a retirar “les acusacions contra Jordi Cuixart i tots el presos polítics”, perquè, ha dit, és la seva obligació. El vicepresident d’Òmnium també ha demanat l’executiu que deixi d’anar amb l’extrema dreta.

Marcel Mauri ha recordat que queden pocs dies perquè comenci la campanya electoral d’unes eleccions generals “anormalment democràtiques” perquè hi ha candidats a la presó, però s’ha mostrat convençut que els ciutadans sortiran a votar.

L’autocar d’Òmnium denuncia el judici del procés

L’autocar va començar a posar-se en circulació aquest divendres i forma part de la campanya “Judici a la democràcia” que denuncia el judici contra el procés.

Durant l’acte, que s’emmarca en la iniciativa “botifarrada suprema” hi ha hagut un debat sobre la vulneració de drets fonamentals que ha comptat també amb la presència de la periodista Natza Farré i Iolanda Fresnillo, de l’Observatori DESC.