“A mi no m’acaba d’agradar [el discurs de Montilla], el president és de tots, i hi ha catalans separatistes i altres que encara volen provar que Catalunya encaixi amb Espanya, i tots hi tenim espai”, ha puntualitzat Casals en declaracions a Catalunya Ràdio.

Montilla respone a les crítiques d’ERC i CiU

També ERC i CiU han expressat el seu desacord. Els socis de Govern i el principal partit de l’oposició retreuen a José Montilla l’excessiu to partidista del discurs. En declaracions a la cadena SER, el president ha respost que el text tenia “sentit institucional i mesura” i que amb “pulsions separadores” es referia a la que ve de Barcelona però també de Madrid. Montilla ha atribuït les crítiques a la proximitat de les eleccions autonòmiques.

En referència a futurs pactes, el president i candidat del PSC a la reelecció ha llençat la següent advertència: “amb qui vulgui agafar camins  que no són els adequats, no pactarem, tot i que tinguem bones relacions amb ells”. Després ha afegit que, en cas de pactar, ho faria amb formacions amb qui mantinguin programes compatibles i això, ha dit, n’exclou el PP.