Òmnium Cultural ha denunciat atacs vandàlics a la seu nacional de l’entitat, situada al carrer de Diputació de Barcelona. Segons ha explicat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, en una piulada, els fets es van produir aquest divendres per la Diada Nacional de Catalunya.

Segons Òmnium, quan han arribat aquest dissabte s’han trobat els vidres de l’edifici trencats i els autors han provocat un petit incendi a l’entrada de la seu que ha deixat diverses cremades a la porta i a l’esglaó d’entrada. Mauri ha assegurat que “si es pensen que agressions com aquesta frenaran la nostra denúncia contra la repressió de l’Estat van ben equivocats, no ens espanten”.

D’altra banda, el dirigent de l’entitat ha assegurat que durant la Diada diversos grups d’extrema dreta “campaven amb total impunitat per la ciutat” i poques hores després s’han trobat la seu atacada.

No és la primera vegada que l’entitat pateix atacs vandàlics. Fa dos anys el vicepresident d’Òmnium Cultural ja va denunciar en una piulada diverses destrosses a la seu de l’Eixample en pocs dies de diferència.

Atac a la seu d'Òmnium