Des de fa uns dies és gairebé impossible veure un bicitaxi circulant pels carrers de Barcelona. El motiu de la desaparició és la carta que l’Ajuntament ha enviat als 463 vehicles que té registrats. En la missiva els alerta que si no tenen la corresponent llicència de transport de passatgers no poden continuar circulant. En cas de fer-ho, s’arrisquen a rebre una sanció.

El consistori també els avisa que, a partir d’ara, el vehicle quedarà confiscat el màxim temps possible a l’espera d’una regulació específica per a la seva activitat, que s’hauria de fer des de la Generalitat. Per aquest efecte s’ha habilitat un espai del dipòsit municipal de la ronda del Litoral. De moment, però, per l’efecte dissuasiu de la carta, només hi ha una desena de vehicles confiscats.

No s’ha presentat cap llicència d’activitat

L’Ajuntament ja va advertir fa unes setmanes que volia erradicar els bicitaxis de la ciutat, i ara celebra “l’encert” de la seva decisió. “L’advertència ha tingut com a resultat la pràctica desaparició dels bicitaxis a Barcelona”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. De fet, fa mes d’una setmana que el consistori va enviar la carta i fins ara cap dels bicitaxis els ha presentat una llicència d’activitat. “A dia d’avui ningú la té, per tant, no poden operar a la ciutat”, adverteix. A banda d’aquesta ofensiva, però, el consistori insisteix a demanar a la Generalitat que prohibeixi aquesta activitat.

L’Ajuntament calcula que actualment hi ha uns 1.400 bicitaxis circulant per Barcelona, una activitat que s’ha triplicat en els darrers temps.

Rutes encara més restrictives per aquest estiu

Com cada estiu, el consistori prepara un decret específic sobre la limitació de carrers per on podran circular els bicitaxis. Aquest any, adverteixen, encara serà més restrictiu i, per exemple, no podran circular per la Sagrada Família, el Paral·lel i el quadrat d’or a l’Eixample, per exemple. A més, també ha aprovat inicialment un decret que en prohibeix la circulació d’aquests vehicles a Sant Martí fins al 31 d’octubre.