búnquers
Foto: Vicente Zambrano

Les obres per tancar els búnquers del turó de la Rovira no començaran fins al setembre. Segons avança ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, l’Ajuntament ha tornat a ajornar el projecte que vol posar fi a les molèsties que provoquen les botellades i l’incivisme en aquest punt cada cop més concorregut de la ciutat. Finalment, el consistori ha fixat com a nova data d’inici de les obres el mes de setembre, amb la previsió que puguin estar enllestides a principis d’abril del 2023.

El motiu del retard és un problema amb el subministrament dels materials que també ha obligat a tornar a licitar el projecte i n’ha encarit el cost final, que ara és d’1,6 milions d’euros.

Els búnquers tindran sis portes i estaran tancats de nit

L’actuació inclou tancar el perímetre de les antigues bateries antiaèries per controlar l’afluència de visitants, sobretot durant la nit. Així, el projecte inclou una tanca de dos metres i la creació de sis portes d’accés al recinte. Aquestes portes, que servirien tant per als visitants com per als veïns, s’ubicaran als carrers de Marià Labèrnia i Labèrnia.

Les obres també inclouen la instal·lació de senyalització nova per indicar aquests accessos, s’arreglarà el camí que envolta els búnquers i es connectaran els dos senders, el de l’est i l’oest, i s’il·luminarà la zona de pas.

El projecte per tancar el turó de la Rovira s’encareix

L’endarreriment de les obres l’ha provocat un problema en el subministrament de materials que també n’ha elevat el cost. De fet, el consistori ha hagut de tornar a licitar el projecte. Així, si en una primera licitació el cost era de 900.000 euros, ara puja a 1,6 milions, dels quals prop de mig milió corresponen a les feines per arranjar el nou camí.