Fa mesos que aquestes tanques impedeixen el pas. El paral·lel tornarà a funcionar a ple rendiment el cap de setmana que ve. En la renovació del paral·lel s'ha canviat la posició del carril bici. Fins ara anava per un lateral i ara ho farà pel centre. Per poder acabar faltaven alguns detalls com ara aquests semàfors que a partir d'ara regularan el trànsit de bicicletes. Els xamfrans fa setmanes que llueixen i els cotxes, després de l'asfaltatge dels últims dies ja circulen amb total normalitat. Una altra de les vies que s'ha renovat i que en breu estarà enllestida és l'avinguda Diagonal. Ja se n'ha acabat la pavimentació i aquest cap de setmana s'estan arreglant els panots que s'han fet malbé o que estaven mal col·locats. Tot estarà enllestit per l'estrena, diumenge 22 de març, quan es tancaran els laterals a la circulació per a l'ús dels vianants, una altra de les novetats que afronta la via. Per acabar, la banda muntanya de la plaça de les Glòries hi falta poc per treure les tanques. D'aquí a tres setmanes s'hi farà una festa ciutadans perquè tothom vegi el resultat provisional, que inclou espai per a la pràctica de l'esport i la que han anomenat "una gran clariana". Serà dissabte 28 de març, i es donarà per acabada una de les obres més grans de la legislatura.

L’avinguda del Paral·lel està a punt de tornar a la normalitat, però amb una imatge totalment renovada. Després de la pavimentació de la calçada i d’haver fet les voreres més amples, només hi falta un detall: el carril bici, que s’ha traslladat del lateral al centre de la via. Un cop s’acabin d’instal·lar els semàfors per a les bicicletes, ja es podrà utilitzar. Serà, si tot va bé, el cap de setmana vinent, 14 i 15 de març.

Una altra de les grans avingudes que s’ha renovat és la Diagonal. A banda de l’asfaltatge i la col·locació del carril bici als carrils laterals, la gran novetat són els panots amb la forma d’una fulla. Abans de donar per enllestides les obres d’aquesta via, se n’estan canviant alguns que s’havien trencat i d’altres que s’havien col·locat malament. L’estrena d’aquestes novetats coincidirà, el 22 de març, amb el tancament a la circulació dels carrils laterals. A partir d’aquest mes de març, els diumenges aquesta part de la Diagonal deixarà de pertànyer als vehicles i serà per als vianants.

On també s’estan tancant els últims detalls de la reforma és al passeig de Gràcia. Només hi falta renovar la senyalització de velocitat d’alguns trams, reubicar els quioscos i renovar els bancs.

La plaça de les Glòries culminarà el tancament de les grans obres a la ciutat. El 28 de març s’hi farà una festa ciutadana per estrenar l’espai. Tothom podrà veure la zona dedicada a l’esport i l’anomenada “gran clariana”. D’aquesta manera, es donarà per acabada la primera fase de les obres. Uns resultats provisionals en espera de poder construir la plaça definitiva.