JOSEP SERRA, president de l'AV Camp d'en Grassot "Nosaltres el turisme ni el veiem. Sí que hi ha altres zones de la ciutat que estan sobresaturades, però nosaltres des del punt de vista de barri el necessitem, el turisme." HÉCTOR PANIZO, Gràcia cap a On Vas? "Un hotel d'aquestes característiques al costat de la Sagrada Família amb una saturació turística bestial, al costat de la vil·la de Gràcia. Ens preocupa molt l'enderroc d'un edifici que no li passa res i per això hi estem totalment en contra."

L’edifici Henkel situat al carrer de Còrsega, número 480, projecta un hotel de quatre estrelles superior amb 182 habitacions. Tot i que en un primer moment semblava que la moratòria del nou mandat podia aturar la construcció de tots els allotjaments turístics durant el procés de reflexió i participació per redactar una regulació, l’Ajuntament no ha pogut aturar 55 projectes, dels quals 48 són hotels. L’hotel que els promotors volen construir a l’antiga seu de la fàbrica és un d’aquests casos.

El veïnat proper al futur edifici es troba dividit. Des de l’Associació de Veïns del Camp d’en Grassot diuen que mai no s’han oposat a la construcció d’aquest nou hotel i que veuen amb bons ulls l’inici de les obres. En canvi, altres entitats veïnals com l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible o Gràcia cap a On Vas? critiquen que en aquest espai s’hi ubiqui un hotel.

De fet, ja fa temps que estan realitzant accions de protesta perquè l’Ajuntament aturi el projecte. Les entitats veïnals es mostren preocupades, ja que creuen que les obres poden malmetre els edificis contigus i que l’hotel saturarà el barri de turistes, per la seva proximitat amb la Sagrada Família.