El Consell Executiu d’aquest dimarts ha aprovat una inversió de 4,7 milions d’euros per reurbanitzar la plaça de Sanllehy, la plaça de Lesseps i el Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, tots tres afectats per les obres aturades de l’L9.

A les obres a la plaça de Sanllehy, l’executiu català hi destinarà 2,5 milions d’euros. Els treballs consistiran a cobrir el pou de l’estació i urbanitzar la plaça perquè els veïns en puguin tornar a fer ús. A més, s’ampliarà el carrer de Ramiro de Maeztu. El projecte es licitarà en els pròxims dies i està previst que les obres comencin el pròxim estiu.

Els veïns han vist amb bons ulls que s’hagi desencallat la urbanització però lamenten que han hagut de tornar a sortir al carrer per rebre resposta de la Generalitat. En una reunió celebrada aquest mateix dimarts al vespre, la plataforma Recuperem Sanllehy ha decidit que se seguiran mobilitzant cada dissabte fins que l’Administració els presenti un calendari que garanteixi l’execució de la reurbanització. Diuen que no volen que es tornin a allargar els plaços, ja que en un principi es va dir que les obres començarien a principis de 2014.

Ara fa un any, la Generalitat i l’Ajuntament es van comprometre amb els veïns a reurbanitzar la plaça. El primer pas va ser retirar la grua que hi havia instal·lada però que ja ho hi treballava per l’aturada de les obres de l’L9.

2,2 milions d’euros per a la plaça de Lesseps i el Parc de Can Zam

La Generalitat també ha previst una inversió de 2,2 milions d’euros per reurbanitzar dos espais més afectats per les obres aturades de l’L9: la plaça de Lesseps i el Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. En tots dos casos, encara s’han de definir quins treballs s’hi realitzaran i es preveu que les obres comencin entre aquest any i el que ve.