Juli Fernandez

(ACN) Aquest dissabte, la Generalitat ha obert la porta a revisar en breu les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres a Barcelona, primera corona metropolitana i altres municipis afectats pels rebrots de coronavirus. “El Procicat, al llarg d’aquesta propera setmana revisarà la resolució aprovada el 13 de juliol, on hi ha aquestes activitats. Després de vuit dies es podrà adaptar a l’evolució de la pandèmia i també a les necessitats en àmbits com la cultura i l’esport”, ha assegurat el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez.

En paral·lel, la reunió de la Generalitat amb els alcaldes metropolitans ha servit per avalar el tancament total de l’oci nocturn i dels bars i restaurants a mitjanit: “Hi ha hagut consens total. Era una mesura necessària”, ha comentat Fernàndez. “Són espais on els contagis eren més alts, especialment entre la gent jove. I on el compliment de les mesures de distanciament era més difícil”, ha continuat el delegat del Govern a Barcelona, que ha insistit que tant la Generalitat com els consistoris metropolitans han coincidit a valorar com una “mesura adient” el tancament de l’oci nocturn i també de bars, restaurants i guinguetes de platja a les 00.00 hores.

“Vull agrair igualment la bona col·laboració, predisposició i entesa dels municipis, ja que, a partir d’avui, entrem en una setmana clau, ha constatat Fernàndez. “La situació a l’àmbit metropolità és molt exigent, complexa i requeria de mesures excepcionals per trencar les cadenes de transmissió i reduir els contagis de covid-19”, ha apuntat el delegat del Govern. “Aturar aquest virus depèn de la nostra capacitat de tenir una actitud conscienciada –tot i la dificultat de l’època de l’any- i amb complir les mesures higièniques, de distanciament social i d’ús de la mascareta”, ha conclòs Fernàndez.