L’Ajuntament de Barcelona obre el termini per demanar el fons d’infància 0-16, dotat amb uns 12 milions d’euros. Aquesta és una de les partides pressupostàries més importants de l’Àrea de Drets Socials i està dissenyada específicament per pal·liar la situació de vulnerabilitat de les famílies amb infants o adolescents a càrrec i perquè la unitat familiar pugui cobrir les necessitats bàsiques dels menors d’edat. L’any passat el fons va arribar a 17.424 menors de 10.265 famílies, de les quals 2.001 eren monoparentals.

En la convocatòria d’aquest any s’hi han introduït canvis per incrementar el nombre de persones que poden sumar-se a la convocatòria, com per exemple incloure-hi infants atesos a través del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER). Igualment, s’enviaran missatges informatius a les persones que ja compleixin els requisits per informar-les de la possibilitat d’accedir a aquesta prestació.

Diversos canals per fer la sol·licitud

La sol·licitud es podrà fer tant presencialment com virtualment, per agilitzar els tràmits i reduir la burocràcia. S’habilitaran una cinquantena de punts físics d’assessorament al territori per facilitar el procés. A més, els 40 centres de Serveis Socials disposaran també de cartellera i material de difusió específic. També es podrà fer a través del portal de tràmits genèric de l’Ajuntament per fer-ho més àgil i segur.