Aquest divendres ha tingut lloc l’acte de benvinguda de la nova promoció dels Bombers de Barcelona, una de les més nombroses dels darrers anys: 83. Tots començaran el seu període de pràctiques a partir de dissabte als diferents parcs de bombers de la ciutat.

Una xifra poc habitual

La promoció està formada per 81 homes i 2 dones. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut remarcar: Es calen més bomberes. I sobretot, ens cal seguir demostrant que és possible obrir camins i trencar sostres de vidre en àmbits que tradicionalment han estat monopolitzats pels homes“. L’objectiu de l’Ajuntament és ara mateix enfortir el cos dels Bombers i per aquest motiu està previst que d’aquí a un any es tornin a incorporar una vuitantena d’efectius, de manera que s’haurà augmentat la plantilla en un 20 %.

entrega diploma dona bombera

Més recursos

En aquesta mateixa línia està previst que al gener els Bombers de Barcelona també disposin de més recursos materials. En concret, es faran arribar als parcs de la ciutat fins a sis noves autobombes lleugeres, és a dir, els camions d’extinció més petits pensats per actuacions ràpides i en carrers estrets. També s’han d’incorporar tres autobombes rurals que estan preparades per actuar en zones d’accés complicat, com ara boscos.