La tardor del 2022 està previst que la Guàrdia Urbana estreni una nova comissaria al districte de Ciutat Vella que estarà ubicada al carrer de les Tàpies, 4, a l’edifici que ocupava el Consell Comarcal del Barcelonès. L’Àrea Metropolitana de Barcelona, que n’és el propietari, i l’Ajuntament han acordat una cessió d’ús de l’espai per 243.000 euros l’any que haurà de pagar el consistori.

L’edifici té 2.300 metres quadrats i capacitat per a 550 agents, de manera que, segons el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, “permetrà esponjar una mica l’actual congestió que en alguns moments es produeix a les dependències de la Guàrdia Urbana” de la Rambla. La intenció és tenir més espai en aquesta unitat territorial, que rebrà part dels 1.000 nous agents que s’incorporaran a la plantilla durant els propers quatre anys i també la nova unitat de nit, que tindrà de forma exclusiva aquest districte a finals de gener del 2021. Per tal d’adaptar l’edifici a les noves funcions policials, el consistori invertirà 1,1 milions d’euros per fer-hi obres.

La comissaria de la Rambla no desapareix

Malgrat que la Guàrdia Urbana estreni nova comissaria, les dependències del número 43 de la Rambla no es tancaran. Continuaran obertes però amb funcions més reduïdes. Segons Batlle, hi haurà la Unitat contra el Tràfic d’Éssers Humans, l’especialitzada en atenció a la dona i la oficina de denúncies, unes dependències que es van ampliar aquest estiu passat amb un despatx més.oficina denúncies Guàrdia Urbana

Batlle ha explicat que la voluntat és que en aquesta oficina de denúncies hi siguin també els Mossos d’Esquadra, ja que la Urbana ha acceptat ser a la nova comissaria que Interior té previst obrir al carrer d’Aragó. “Nosaltres ens integrarem a la oficina de denúncies dels Mossos del carrer d’Aragó perquè ja ens ho han ofert i hem dit que sí i ara estem estudiant la possibilitat que els Mossos estiguin presents d’una o altra manera a l’oficina de la Rambla,” ha dit.

D’aquesta manera, queda tancada la polèmica d’obrir una nova oficina de denúncies conjunta que substituís la que hi havia just a sota de la plaça de Catalunya. Així, tant la Urbana com els Mossos seran al centre de la ciutat amb oficines separades, però amb la intenció de tenir agents d’un cos i altre en cadascuna de les seves oficines.