Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, ha arrabassat l’alcaldia al popular Xavier Garcia Albiol, gràcies al suport del PSC, ERC, ICV i del regidor de Convergència Democràtica. L’acte d’investidura ha aplegat centenars de persones a la plaça de l’Ajuntament, on alguns han mostrat el suport a Albiol i el rebuig al pacte que ha dut a Sabater a l’alcaldia.

A Sabadell, el candidat d’ERC, Juli Fernández, ha estat investit nou alcalde de la ciutat gràcies a l’acord de govern que els republicans han tancat amb la Crida per Sabadell, i els vots favorables d’Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell.

Almenys dos ajuntaments de les comarques de Barcelona, Arenys de Munt i els Hostalets de Pierola, no es podran constituir avui, perquè la justícia estudia els recursos presentats contra l’escrutini. Mentre s’espera la resolució dels recursos, la constitució dels dos ajuntaments s’ajorna fins al juliol.

A Lleida i Tarragona, els socialistes Àngel Ros i Josep Fèlix Ballesteros repeteixen mandat, però governaran en minoria; el mateix que farà a Girona el convergent Carles Puigdemont.