El malestar dels col·lectius socials de Nou Barris s’ha tornat a manifestar aquest dilluns amb motiu de la celebració de l’audiència pública, l’acte en què la regidora del districte escolta i dóna resposta a les inquietuds dels veïns que hi acudeixen. No és el primer cop que la sala d’actes del districte de Nou Barris queda petita per encabir tota la gent que hi vol entrar per expressar el descontent sobre les diverses problemàtiques socials que es viuen en aquests barris, des dels desnonaments fins a les retallades de serveis públics bàsics. Un activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha encadenat a l’entrada de la sala. Un altre grup de veïns ha tornat a reclamar la reobertura del CAP Guineueta.

El problema d’aforament ha estat denunciat amb crits per part dels veïns que hi han pogut entrar. També ha donat lloc a una picabaralla entre la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, i la presidenta del districte, la socialista Carmen Andrés, a qui li ha tocat moderar l’acte alhora que posa de manifest que el districte, després de quatre audiències públiques amb gent que es queda al carrer, no ha fet cap canvi d’ubicació ni de format en aquesta audiència pública. Un membre destacat del moviment del 15-M, Francisco Garrobo, ha posat el seu mòbil davant del micròfon perquè, a través seu, pogués intervenir una de les persones que s’ha quedat fora de la sala. Andrés ha considerat que no havia d’impedir aquest procediment.

Un cop ha arribat el torn de les respostes per part d’Irma Rognoni, els veïns han mostrat el seu descontent amb la regidora -de qui en demanen la dimissió- posant-s’hi d’esquena i escoltant-la en silenci mentre miraven cap al fons de la sala. Alguns dels veïns també s’han adreçat a la regidora fent la figa.

Mentrestant, membres de l’Associació 500×20, que lluiten contra els desnonaments sobretot a Ciutat Meridiana, han iniciat una acampada a les portes de la seu del districte per reclamar polítiques d’habitatge efectives. Tenen previst estar-s’hi fins dimarts a la nit, quan acabi el plenari de Nou Barris convocat a les 19 h, i compten amb el vistiplau de la regidora, Irma Rognoni, per fer-ho.