Milanuncios suricata

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Protecció dels Animals, ha obert un segon expedient sancionador contra l’empresa ADEVINTA SPAIN SLU, propietària del web ‘Milanuncios‘, per mantenir anuncis de venda d’animals considerats il·lícits per l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals del 2014. Aquest expedient preveu una multa de 250.000 euros, que se suma a una primera sanció del portal l’any 2019.

El mes de maig, l’Ajuntament va requerir a l’empresa que retirés de forma immediata o esmenés els anuncis de transacció d’animals publicats al portal web ‘Milanuncios’ que no complien amb la normativa. En concret, s’exigia la retirada d’un total de 50 anuncis. A més, també se’ls requeria la inclusió d’uns camps obligatoris d’informació en els anuncis de transacció d’animals per als anunciants de la ciutat de Barcelona.

Segon expedient a ‘Milanuncios’

L’incompliment d’aquest requeriment, de compliment obligat, ha comportat aquesta segona sanció per un import de 250.000 euros, que se suma als 150.000 euros que es van imposar a l’empresa fruit d’un primer expedient obert el 2019. L’empresa, però, va presentar un recurs contenciós administratiu que es troba actualment en curs.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha recordat que “Barcelona ha estat pionera a Espanya a l’hora de culminar un procediment administratiu per comerç il·lícit d’animals i hi tornarem les vegades que faci falta per garantir que es compleix la normativa”. Així mateix, segons informa el consistori, també se’ls requeria la inclusió d’uns camps obligatoris d’informació en els anuncis de transacció d’animal per als anunciants de la ciutat.

Les pràctiques il·lícites amb animals, siguin quines siguin, no poden tenir cabuda a Barcelona.
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia

D’altra banda, el consistori celebra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que obligarà a repetir el judici pel cas de maltractament animal amb conseqüència de mort contra la botiga Puppies. La sentència estima també que sigui un altre jutge qui faci el judici. El 26 de febrer del 2020 aquest jutjat va emetre una sentència absolutòria pels tres demandats per no trobar acreditat el delicte de maltractament continuat a animals domèstics amb conseqüència de mort.