Fins al 7 de febrer els veïns del Besòs i el Maresme poden tafanejar quins són el guanyador i els cinc projectes que van quedar finalistes en el concurs per construir un edifici d’equipaments on ara hi ha el cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim. La mostra, titulada “I el guanyador és… el barri”, s’ha inaugurat aquest divendres al Centre Cívic Besòs enmig de protestes.

El cinema s’enderrocarà i se substituirà per un edifici transparent dissenyat per l’arquitecte Jorge Vidal. Serà un equipament obert al barri que es destinarà a usos veïnals i culturals i acollirà, també, oficines municipals del districte.

Projecte edifici cinema Pere IV

L’edifici se situarà a l’espai que ara ocupa l’antic cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim, i suposarà una inversió que ascendeix als 8,5 milions d’euros. L’objectiu és començar les obres durant el govern de Colau i acabar-les en el proper mandat.

Un grup de veïns han interromput durant uns minuts la inauguració de la mostra per reivindicar que no es construeixi una gasolinera al carrer del Maresme. Els veïns, que van iniciar les mobilitzacions el juny del 2016, argumenten que ja hi ha dues benzineres a la zona i que no és necessària. Els representants municipals que eren a l’acte els han citat per parlar en uns dies.

Protesta exposició Cinema Pere IV