El mateix primer secretari li obria la porta de la seu de la Federació demostrant que en aquest debat intern de moment no es volen perdre les formes. I Tura hi ha entrat envoltada d'una enorme expectació mediàtica, que ella valora com les ganes dels ciutadans per obrir les bunqueritzades estructures del partit. Tura ha estat clara, s'ha reconegut ambiciosa i ha dit que entra en el joc perquè el PSC guanyi les eleccions. Ser alcalde, ha dit, també és una manera de servir Catalunya. No ha esperat a les preguntes ni a les crítiques, ella mateixa ha deixat clar si aconsegueix ser candidata no es podrà votar al maig. Viure a Mollet pot ser el punt feble, però també s'ha reconegut alguns valors. El de ser dona i tenir experiència. I tot això li ha de servir per tornar l'entusiasme a la ciutat, la principal crítica que ha fet a la ciutat que ha governat Hereu. Tura s'ha volgut desmarcar de l'executiva, diu que no els ha fet molta il·lusió que forces primàries i ha mostrat ple respecte per Hereu. Tot i així li ha dit en resposta als retrets que ahir va fer l'alcalde, que ella sempre ha parlat a la cara. Tura diu que si guanya les primàries, la seva aposta municipal també passa per estar a l'oposició. Tot i així, ara el primer repte és guanyar-se la confiança de militants i simpatitzants. Per això ja ha posat en marxa una web amb el seu nom on recollir suport.

Tura ha ofert, aquest matí, una multitudinària roda de premsa a la seu de la Federació Socialista de Barcelona. L’exconsellera de Justícia ha comparegut acompanyada pel primer secretari de la federació, Carles Martí. En el parlament, Tura ha confirmat que té la voluntat de presentar-se al procés de primàries per escollir el candidat del PSC a les properes eleccions municipals. Un procés que l’enfrontarà amb l’actual alcalde socialista de la ciutat, Jordi Hereu, per qui Tura ha dit que sent un gran respecte.

L’exconsellera  s’ha mostrat convençuda que les eleccions primàries al si del PSC per escollir candidat és un “procés molt sa i bo per aprofondir en la democràcia”. Ha volgut deixar clar que el seu objectiu “no és només guanyar les primàries” sinó “ser alcaldessa de Barcelona”. Ha afegit  que dirigir la ciutat és “un dels honors més alts que pot tenir un ciutadà” i  que vol recuperar l’esperit de “la millor Barcelona”.

Tura, que va ser alcaldessa de Mollet -ciutat en què que seguirà vivint-, ha presentat el web en el qual recollirà adhesions.