MONTSERRAT BALLARÍN, regidora de Comerç i Mercats "Malgrat que també hi ha hagut reunions amb els responsables de la direcció de comerç de la Generalitat per intentar que l'avantprojecte corregís aquestes defectes, la realitat és que el consell executiu ha aprovat un projecte de llei que continua vulnerant les competències de l'Ajuntament de Barcelona"

El 3 de gener passat el Consell Executiu del Govern català va aprovar el projecte de la nova Llei de comerç, serveis i fires. Una norma que segons el consistori no respecta l’especificitat que recull la Carta Municipal en matèria de comerç a la ciutat, malgrat que durant el període d’elaboració de la normativa l’Ajuntament ha presentat propostes per corregir aquestes ingerències.

“Nosaltres hem fet els deures”, ha assegurat la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, però “la Generalitat no ha recollit cap de les nostres al·legacions”. Un fet que qualifica d’inadmissible. Per això ha exigit al govern català que tingui el mateix respecte per les competències dels municipis que exigeix a altres administracions, en una clara al·lusió al govern de Madrid.

En concret, segons el consistori el nou document omet la normativa municipal pel que fa a l’impuls de polítiques per millorar la competitivitat, la definició de zones de degustació, la modificació d’horaris a causa d’un esdeveniment excepcional, i finalment, la capacitat sancionadora perquè la limita a determinades faltes lleus.

Montserrat Ballarín ha assegurat que l’Ajuntament defensarà les seves competències, i que es presentaran les esmenes i els recursos que calguin per mantenir-les. “Són unes competències que exercim actualment i que funcionen, com demostra  el model de comerç de proximitat d’èxit”, ha puntualitzat la regidora.