Artur Mas ha entrat per primera vegada a la Generalitat ja com a president electe. Ho ha fet per reunir-se amb José Montilla. El president sortint deixarà de ser-ho diumenge, hores abans que Mas prengui possessió del càrrec. Avui ja han començat a fer el traspàs de poders que es concretarà dilluns. Segons fonts de CiU, la reunió ha estat cordial i productiva i ha servit per acordar que els dos presidents facin demà la tradicional ofrena al president Macià de forma conjunta.

El traspàs de poders s’ha acordat l’endemà de la investidura d’Artur Mas al Parlament. Un cop el nomenament es publiqui dilluns al BOE i al DOGC, el nou president podrà assumir el càrrec i aleshores nomenar els consellers que formaran part del nou govern. Els traspassos de carteres es podrien fer dimecres, dia 29.

Noms del nou govern

Artur Mas preveu donar a conèixer la composició del nou govern dilluns a la tarda o dimarts. Mentrestant, tot són especulacions sobre els noms dels futurs consellers i conselleres. Un dels que està més assegurat és el d’Irene Rigau, psicòloga i docent que es posarà al capdavant del Departament d’Educació. Rigau ja va dir ahir que el curs vinent suprimirà la setmana blanca.

Per afrontar la crisi econòmica sona amb força el nom de Andreu Mas-Colell, economista de renom internacional. Joana Ortega, d’UDC, entraria també amb força al nou executiu. Podria assumir el macrodepartament de Governació i Relacions Institucionals. Altres fonts en canvi la situen en el de Benestar Social, cartera a la qual també optaria el diputat Josep Lluís Cleries.

Lluís Recoder, de CDC i actual alcalde de Sant Cugat del Vallès, aniria al capdavant de la conselleria de Política Territorial. Felip Puig té molts números per assumir la conselleria de Justícia i Interior. I el secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Peregrí, la d’Agricultura. Faltaria saber, entre d’altres, quin paper hi jugaria Francesc Homs, per a qui Mas -ha dit avui- reserva un paper destacat com ara el de secretari general del nou govern.