Dijous serà el dia. El govern municipal ha convocat els grups a un ple extraordinari a la tarda per votar la modificació del pressupost. El resultat de la votació és incert perquè la CUP no n'ha decidit encara el vot, però les negociacions entre l'equip d'Ada Colau i els cupaires han avançat aquests últims dies. Segons ha pogut saber BTV, el govern ha cedit en una de les demandes de la CUP: la dissolució de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana. L'executiu preveu redistribuir-ne les funcions abans de finals d'any i que no intervinguin en qüestions d'ordre públic o emergències. La formació també demanava un carnet de ciutat perquè les persones en situació irregular puguin tenir accés a diversos serveis. El govern preveu presentar-lo a finals d'any i posar-lo en marxa a principis de 2017. L'executiu també s'ha compromès a oferir a partir de l'octubre diverses ajudes a famílies monoparentals i dones grans, per avançar en la renda universal per a les dones que reclama la CUP. Pel que fa a les internalitzacions que volien els cupaires, el govern preveu municipalitzar serveis d'atenció a les dones, com ara el de violència masclista. En el cas de BTV, l'executiu es compromet a iniciar aquest any el procés de municipalització de la plantilla tècnica i d'informatius tot i que ho vincula als processos judicials ja iniciats. La mesa política de la CUP decidirà demà al vespre si accepta aquestes propostes o no. Si hi voten a favor, els cupaires se sumaran al "sí" d'Esquerra i el PSC a la modificació del pressupost, i permetran donar-hi llum verda.

En aquestes darreres negociacions el govern també ha comunicat als cupaires que preveu  la municipalització del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que atén les víctimes de violència masclista, i del personal dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) durant aquest any. També es preveu internalitzar la plantilla d’informatius i els serveis tècnics de BTV, la televisió pública municipal, que es xifra entre 160 i 180 persones. Tot i així, es vincula als processos judicials sobre aquest cas que estan en marxa.

Una altra exigència de la CUP a l’hora de votar a favor dels pressupostos és una renda universal municipal per a les dones de Barcelona. El govern s’ha compromès a pagar complements mensuals a famílies monoparentals i dones grans d’ingressos baixos, a més de les dones amb pensió d’invalidesa no contributiva. En total se’n beneficiarien 4.100 dones de la ciutat i 150 famílies, amb un pressupost de nou milions d’euros l’any.

Un altre compromís que ha aconseguit arrencar del govern la CUP Capgirem Barcelona és una partida pressupostària de 200.000 euros per a aquest any per preparar la posada en marxa d’un carnet de ciutat perquè les persones en situació irregular tinguin accés a diferents serveis que ofereix el municipi. La mesura s’aplicaria l’any vinent, amb un cost de tres milions d’euros.