El PP buscarà el compromís polític del Congrés per mantenir el Mobile World Congress a Barcelona. Per això, els populars han registrat una proposició no de llei per mostrar el suport de la cambra amb el congrés, així com per demanar lleialtat institucional a les administracions catalanes. Ho ha anunciat el líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, qui ha culpat l’alcaldessa, Ada Colau, de boicotejar “projectes estratègics per a la seva pròpia ciutat”.

La proposta del PP arriba després que ni l’alcaldessa, Ada Colau, ni el president del Parlament, Roger Torrent, participessin en el besamans del rei en el sopar inaugural del Mobile. En el text, els populars asseguren que “els independentistes, amb el seu discurs sectari, pretenen obviar no només el suport de tota la nació espanyola per la consecució d’aquest esdeveniment”; per això proposen que la cambra baixa espanyola manifesti “el seu total suport a la celebració del Mobile com element que reforça la imatge de Catalunya i d’Espanya“.

A més, els populars volen que el Congrés “consideri fonamental el màxim compromís i lleialtat institucional” per garantir la continuïtat del congrés de mòbils a Barcelona. En aquest sentit, Alberto Fernández Díaz ha demanat a l’alcaldessa Colau que es connecti “amb la realitat, el rigor, la responsabilitat i amb la lleialtat institucional”. Pel líder del PP a l’Ajuntament, amb la plantada de Colau a Felip VI en les recepcions oficials, l’alcaldessa “boicoteja els projectes estratègics per a la seva pròpia ciutat”.