comiat Elsa Artadi

L’anunci d’Elsa Artadi de retirar-se de la política i, per tant, de renunciar a ser la candidata de Junts a l’alcaldia de Barcelona, ha agafat per sorpresa els seus contrincants polítics a l’Ajuntament. Poc després que la líder de Junts expliqués que plega perquè no pot més i perquè no té l’energia necessària per continuar, han començat a aparèixer missatges de suport a les xarxes socials.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut mostrar “tot el suport personal” a Elsa Artadi i ha assegurat que “s’ha de tenir molta energia per encapçalar projectes” en anys “molt difícils”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), destaca la “dedicació, professionalitat i bon tracte personal” d’Artadi. “Abans que polítics som persones, i ens hem de cuidar”, reflexiona en un tuit.

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, reflexiona sobre “la duresa i la complexitat de la responsabilitat política”. El republicà diu que respecta la decisió d’Artadi i es mostra convençut que “el país seguirà comptant amb la seva implicació i contribució”.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (BComú), també reconeix “la seva entrega i capacitat de treball” i assegura que ha estat una “bona adversària política” a qui envia una “forta abraçada”.

Suport de Torra i Puigdemont

Artadi també ha rebut el reconeixement dels regidors i els diputats del seu partit, Junts. Entre els quals destaca el missatge de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, que li ha donat les gràcies per haver-lo acompanyat “amb una dedicació total i una il·lusió permanent per avançar cap a la independència”. L’expresident Carles Puigdemont ha expressat “comprensió i respecte” i li ha dedicat un “agraïment immens”.