El desè president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no s’ha volgut perdre la Nit de Santa Llúcia, un esdeveniment organitzat per 67è any consecutiu per l’entitat catalanista. Durant l’acte s’ha llegit una carta de Cuixart en què recorda l’esperit integrador que ha tingut Catalunya històricament, i demana als catalans que, “en aquests temps difícils, ens ajudeu a seguir enfortint el sentiment de pertinença col·lectiva”.

En la missiva, escrita el 4 de desembre, quan el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va decidir mantenir Cuixart, Sánchez, Junqueras i Forn en presó preventiva, el president d’Òmnium assegura que Catalunya té “un orgull”: el seu “fet migratori” com a “element estructural”. Cuixart apel·la al pacifisme dels catalans i a la cultura i, de fet, es refereix a la literatura com a un element que “ha estat molt sovint una eina de transformació en moments difícils”.

En el seu discurs, el president d’Òmnium també ha recordat Muriel Casals, a qui ha mencionat per dir que està “serè i que mai no podran empresonar les idees”.