La de Torrent ha estat la primera reacció oficial a la detenció del líder de Junts per Catalunya a Alemanya, mentre tornava en cotxe de Finlàndia per anar cap a Brussel·les. En un missatge institucional, el president de l’hemicicle ha reiterat la proposta que va fer després del ple d’aquest dissabte perquè cal “un front comú pels drets i llibertats fonamentals”. En aquest sentit, ha anunciat que aquest dilluns començarà a treballar amb “partits, sindicats, entitats i organitzacions” per articular una resposta “conjunta i unitària”.

Pel que fa a la detenció de Puigdemont i l’empresonament de Jordi Turull i altres membres de l’anterior Govern, Torrent ha advertit que “aquesta situació exigeix una sortida política, no judicial”; i ha insistit: “Ara és l’hora de la política”.

Mentre Roger Torrent oferia el missatge, centenars de persones s’estaven manifestant a l’entorn de la delegació del Govern espanyol i, en algunes ocasions, els Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants. En relació amb la resposta ciutadana a la causa judicial oberta contra els líders independentistes, Torrent ha fet “una crida a la calma i a la responsabilitat de tothom” perquè les reaccions “han de ser democràtiques, cíviques, transversals i necessàriament pacífiques”.