miquel puig ajuntament barcelona comiat

El fins ara regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Miquel Puig s’ha acomiadat del Plenari, 10 dies després d’anunciar que plegava de la política municipal. La raó és que el Departament d’Economia l’ha fitxat com a secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus a la conselleria que lidera Natàlia Mas, en el govern de Pere Aragonès.

En un discurs de comiat breu, al final del plenari del mes de novembre, Puig ha volgut fer menció a quatre aspectes. El primer, que ser regidor “ha estat un honor extraordinari”. El segon, que està satisfet del paper que ha tingut ERC “permetent la governabilitat de la ciutat”. El tercer ha estat un “advertiment” sobre com ha de créixer la ciutat. I el quart i últim, una estirada d’orelles al govern municipal de BComú i el PSC:

M’ha resultat fascinant comprovar l’estabilitat d’un govern integrat per dos grups que coincideixen en tan poques coses sobre el que li convé a la ciutat”
Miquel Puig, exregidor d’ERC

El comiat de Miquel Puig també ha comptat amb la resposta de la resta de grups. El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que el fet “que creui la plaça de Sant Jaume és una bona notícia i una bona inversió per a Barcelona i per a l’Ajuntament”, i ha celebrat que Puig “afegirà valor barceloní al govern de Catalunya”.

Des del govern municipal, l’alcaldessa, Ada Colau, ha respost a la “fascinació” de Puig sobre la coalició BComú-PSC: “M’ha agradat perquè darrere hi havia enveja sana. […] Espero que aquesta expressió sigui una premonició i puguem gaudir de governs estables d’esquerres a totes les institucions“. Els altres partits també han tingut paraules d’agraïment per al ja exregidor.