El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha agraït als ciutadans que, de manera espontània, han format un cordó entre els manifestants i la Policia Nacional a plaça d’Urquinaona, seguint una iniciativa que va sorgir a Lleida aquest divendres i que s’ha materialitzat a Barcelona aquest dissabte. “És un cordó de catalans i catalanes que reclamen la no-violència i els no enfrontaments”, ha dit Buch.

En aquest sentit, Buch ha volgut deixar clar que com a conseller d’Interior, sempre ha recordat que “als violents se’ls ha d’aïllar” i aquesta acció és un sistema per fer-ho. Tot i això, ha defensat que no es reclama a la ciutadania “fer la feina que pertoca als cossos policials i al Departament d’Interior”, però sí que “demostra el caràcter pacifista de la majoria de catalans”.

Buch ha volgut recordar que consideren els protagonistes dels aldarulls com a antisistemes i no els etiqueten amb cap ideologia. Pel que fa a la nit d’aquest dissabte, el conseller no ha descartat “cap escenari” tenint en compte els últims cinc dies.