L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci per la mort d’una dona aquest dijous a la Vila Olímpica del Poblenou, a Sant Martí, presumptament a mans del seu fill, de 51 anys. L’homenatge s’ha fet aquest divendres a les 12 h davant del consistori. D’aquesta manera, l’Ajuntament condemna una vegada més la violència masclista.

El consistori ha activat el protocol de dol per denunciar públicament els fets i “conscienciar la ciutadania d’aquesta xacra”, tal com ha informat en un comunicat. “Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones”, afirmen.

Indicis de criminalitat

Els Mossos d’Esquadra van rebré un avís la matinada d’aquest dijous, en què s’alertava de la mort d’una persona d’edat avançada en un domicili. Quan hi van arribar, van trobar-hi un home i la seva mare morta, amb indicis de ciminalitat.

Les víctimes de violència masclista poden dirigir-se al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i en cas d’urgència disposen de telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any: 900 70 30 30 i 900 900 120.