El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, afirma que el poema que Dolors Miquel va recitar durant la gala dels Premis Ciutat de Barcelona de dilluns pot constituir un delicte d’ofensa a una confessió religiosa. El poema versionava el parenostre amb un punt de vista satíric. Segons ha afirmat aquest dimarts en una entrevista al canal de televisió 13TV, Fernández Díaz considera que el text vulnera l’article 525 del Codi Penal, que fa referència a delictes contra la llibertat de consciència, els sentiments religiosos i el respecte als difunts. L’article recull que en el cas d’incórrer en algun d’aquests delictes, la pena és d'”entre vuit i 12 mesos de multa”.

El germà del ministre i president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va abandonar l’acte de lliurament dels premis després del recital com a mostra de protesta. En unes declaracions públiques aquest dimarts, va qualificar el poema d'”ofensa inacceptable” i de “falta de respecte.”

CiU i la Conferència Episcopal també rebutgen el poema

El Partit Popular no ha estat l’únic a reaccionar contra la lectura del poema ‘Mare nostra’. El president del Grup Municipal de Convergència i Unió, Xavier Trias, va publicar un tuit en què ho considerava un “error institucional.”

També s’hi ha pronunciat la Conferència Episcopal. La institució de l’església també ha publicat una piulada fent una referència velada a la polèmica, i mostrant el text clàssic del parenostre.