La campanya d’aquestes eleccions catalanes continua i els candidats dia a dia reben el suport de companys de partit. Aquest dimecres a la tarda, el PSC ha comptat amb la visita de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui ha assegurat que Catalunya ha de deixar enrere la incertesa política perquè, segons ella, és un llast per a la recuperació: “Catalunya té un repte, que és recuperar el lideratge industrial que ha perdut”, ha demanat al candidat del PSC, Salvador Illa.

En el mateix acte, centrat en la indústria i coneixement, Illa ha criticat que en els últims anys Catalunya ha tingut un president que “penjava pancartes en lloc de captar inversions”. El candidat ha aprofitat per anunciar dues propostes de govern. D’una banda, la creació d’un comissionat per a la formació professional que dependria directament del Departament de la Presidència perquè pel candidat socialista la formació és una pota clau del “nostre model industrial”. I de l’altra, també ha proposat la creació d’un consorci d’industrialització i desenvolupament econòmic que aglutini empreses, associacions, sindicats i administracions per coordinar el repartiment dels fons europeus Next Generation i “aprofitar-los al màxim”.

En la línia del discurs de la ministra Maroto, Salvador Illa també ha acusat els governs independentistes d’haver contribuït a la pèrdua del prestigi de Catalunya a Europa: “On ells han centrifugat les empreses, nosaltres farem un pol d’atracció […]. Els patriotes de veritat cuiden la indústria, talent i coneixement del seu país”, ha afirmat.