El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, espera que la societat i institucions catalanes recuperin “l’esperit constitucional” després de les eleccions autonòmiques del 21-D. Ho ha dit en l’acte de commemoració del 39è aniversari de la Constitució espanyola, acompanyat de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i de totes les personalitats civils i militars.

Enric Millo també ha aprofitat l’acte a favor de la Carta Magna per tancar la porta a una possible reforma constitucional que afavoreixi els independentistes. Ha dit que “de cap de les maneres pot ser un peatge a pagar” als independentistes. “Si ha de servir per recuperar enfrontaments del passat feliçment superats, per discutir sobre com dividir el nostre país o per acontentar aquells que pretenen liquidar-nos com nació, llavors estaríem reculant en el nostre camí marcat com a societat”, ha comentat.

En el seu discurs, el delegat del Govern espanyol ha criticat el procés independentista i les seves conseqüències. L’ha culpat de generar “un balanç negre per a la història de Catalunya” i d’intentar “liquidar en una nit la Constitució i l’Estatut”.