Per la Generalitat, el delegat del Govern és responsable directe de la repressió i violència d’estat que “recorda èpoques franquistes”, referint-se a l’actuació de la Policia Nacional aquest matí a punts com l’Escola Ramon Llull. Per tot plegat, el portaveu del govern, Jordi Turull, ha demanat la dimissió del delegat del Govern, Enric Millo. a qui considera responsable i no còmplice de l’actuació policial. Turull ha aclarit que ni Policia Nacional ni Guàrdia Civil han fet  una petició als Mossos per intervenir, com segons ha dit, s’havien compromès a fer.  El portaveu ha explicat que, tot i aquests incidents, s’han pogut obrir el 73% de meses electorals i ha demanat paciència als electors perquè les votacions es poden allargar degut als “constants bloquejos i atacs informàtics.”

Millo diu que “s’han vist obligats a fer el que no volien”

El delegat del Govern, Enric Millo, ha comparegut a les 9.15 h, coincidint amb les primeres càrregues policials a la ciutat. En la roda de premsa ha acusat el govern d’irresponsabilitat per la convocatòria del referèndum i ha explicat que “com que no tenen res per muntar una votació mínimament seriosa agiten el carrer”. Per tot plegat ha acusat la Generalitat de posar en risc la integritat de la ciutadania. Millo ha justificat la intervenció policial dient que “s’han vist obligats a fer el que no volien” i ha afegit que “l’objectiu no són les persones sinó el material electoral.”

Millo també ha acusat el govern d’haver canviat “les regles del joc 45 minuts abans de començar la votació”, fent referència a l’anunci de la Generalitat que el cens serà universal aquest 1 d’octubre.