MESxBCN Tusell, Miret, Bartolomé

MÉSxBCN s’ha presentat aquest dimarts com una candidatura ciutadana que vol concórrer a les eleccions municipals del 2023 al marge dels partits tradicionals i fer fora Ada Colau de l’alcaldia de Barcelona. Per aconseguir-ho, estan disposats a pactar amb qui sigui, menys Vox i la CUP. Entre els impulsors de la iniciativa hi ha el periodista Lluís Tusell (que ha estat president de l’AV les Tres Torres), l’economista Pedro Miret (que va ser conseller de districte per Ciutadans), l’economista Ana Bartolomé i l’empresari Román Martín.

De moment, MÉSxBCN no té candidat decidit, però els impulsors han mantingut converses amb l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell (que valora fer el pas a la política municipal) o l’exconseller Santi Vila. Per ara, no hi ha cap acord tancat amb ells. També s’han vist amb Gerard Esteva, de la plataforma Barcelona És Imparable, i han parlat amb Centrem i el PNC. Avisen que la candidatura té les portes obertes a tothom “sense personalismes ni càlculs electorals”.

Som una candidatura dedicada únicament i exclusivament a Barcelona; no pactarem per fer Colau alcaldessa
Lluís Tusell, impulsor de MÉSxBCN

Els impulsors de MÉSxBCN es defineixen com a veïns de Barcelona preocupats per la situació actual de la ciutat i asseguren que en l’últim any s’han reunit amb 200 persones de la societat civil i entitats per explicar-los el projecte. La candidatura diu tenir ja 500 inscrits que, després d’elaborar el programa electoral, escolliran el candidat. Basen el seu projecte en la moderació, el pragmatisme, la transversalitat, el desenvolupament econòmic i el proecologisme.

Ara estan inscrits com a associació sense ànim de lucre i, per poder-se presentar a les eleccions municipals, han de recollir 8.000 signatures o bé aprofitar els drets electorals d’un partit que estigui registrat al Ministeri de l’Interior. Asseguren que un partit ecologista està disposat a anar amb ells.