Les eleccions de l’Equador ja es troben en la segona volta. Els 180.000 equatorians que viuen a Espanya han pogut exercir el dret a vot en diferents punts durant aquest diumenge. A Barcelona s’ha habilitat un dels pavellons del recinte firal de Montjuïc. El vot a Equador és obligat, però per als residents a l’estranger és voluntari.

Cues que han donat la volta al pavelló del recinte firal

Durant el matí, les cues donaven la volta al pavelló habilitat a la Fira de Barcelona per votar. Centenars de persones esperaven per saber si estaven censades i regularitzades per votar des de la ciutat. A la tarda, els membres de seguretat encarregats de regular els accessos valoraven molt positivament l’organització i el respecte cap a les mesures covid. Entre les més destacades figuren: un termòmetre a la porta —que mesura la temperatura de forma automàtica a qualsevol persona que s’hi acosta a un metre de distància—, i una persona que s’ha encarregat de pulveritzar l’ambient en tot moment amb una substància antivírica.

Els votants s’han sentit segurs

Els usuaris han expressat que se sentien segurs i satisfets de les mesures. Molts afegien que cal ser molt curosos de forma individual, cadascú amb el seu propi comportament i la seva pròpia prevenció. Entre els membres de les meses, però, hi havia més prudència. Tot i no ser pas l’opinió de la majoria, algun dels membres consideraven que la seguretat no es podia garantir al 100 % amb les dades actuals de covid a Barcelona.