Joaquim Mestre, que durant aquest mandat ha estat portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha evitat assistir al darrer ple com a regidor no adscrit. És el que és des que, a principis d’abril, va deixar la militància a ICV per incorporar-se com a independent a la llista del PSC. Janet Sanz ha ocupat el lloc de Mestre, en primera fila, al costat de Ricard Gomà.

Veure com es comportaria avui Joaquim Mestre era un dels pocs al·licients que oferia el darrer plenari del mandat, que només ha tingut part executiva i s’ha desenvolupat ràpidament sense debats. Finalment ha optat per no assistir-hi, així que Janet Sanz ha ocupat el seu lloc a primera fila de la bancada ecosocialista al Saló de la Reina Regent, com a nova portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA. La regidora Isabel Ribas ha baixat de la tercera a la segona, en el lloc que ocupava Sanz.

Joaquim Mestre va deixar la militància d’ICV a principis d’abril per incorporar-se a la llista del PSC. El regidor va negar-se a deixar l’acta i, tot i que en un principi va dir que seria el portaveu del grup fins al darrer dia del mandat, finalment n’ha sortit i durant el darrer mes ha exercit com a regidor no adscrit. De fet, diversos punts de l’ordre del dia del ple d’avui han servit per destituir-lo com a representant del plenari a empreses i consorcis municipals. Aquesta representació ha estat traslladada a altres regidors del grup, com Janet Sanz o Isabel Ribas.