L’entrada dels cotxes al Parlament es fa per l’accés del Zoo de Barcelona. És en aquest punt on la Policia Nacional s’ha instal·lat per controlar els vehicles que vulguin passar i acostar-se fins a la cambra catalana. Hi ha furgonetes i més d’una desena d’agents desplegats.

policia nacional al parc de la ciutadella a l'accés del zoo

També hi ha policies a les portes d’entrada al parc pel carrer de Wellington.

accés-policia-parc-ciutadella-parlament

En canvi, a les portes de l’entrada al Parlament segueix havent-hi el dispositiu de seguretat permanent dels Mossos d’Esquadra que custodien l’edifici i l’entrada dels parlamentaris. Segons fonts de la policia autonòmica, no tenen cap constància d’un desplegament conjunt amb la Policia Nacional.

mossos esquadra a l'accés del Parlament Parc de la Ciutadella

Des de la Delegació del Govern han explicat la presència dels agents està associada a dispositius policials que s’executen, però que en cap cas no es fan públics ni se’n donen més detalls.

Tot just fa uns dies el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va confirmar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tenen un desplegament important per evitar que Puigdemont pugui tornar, o bé que pugui ser detingut en el moment que torni.