Per a l’ocasió, s’ha dissenyat una samarreta de color groc fluorescent com a homenatge a les armilles dels voluntaris de cada Diada. L’epicentre de la mobilització d’enguany serà, precisament, la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó. Els participants es col·locaran al llarg d’aquestes dues vies: fins al carrer de Casanova pel sud, els Jardinets de Gràcia per l’oest, el passeig de Sant Joan pel nord i, finalment, la plaça de Catalunya per l’est.

Els quatre braços del símbol amb forma de més es dividiran en 48 trams, cada un assignat a una comarca. A les cinc de la tarda es desplegaran quatre pancartes de grans dimensions als extrems de cada eix, i començaran a avançar a les 17.14 h per damunt dels assistents. Al pas de les pancartes, els manifestants es posaran la samarreta i crearan un enorme símbol de + fluorescent. “Fem una crida a tota la ciutadania de Catalunya a assumir que el proper 11 de setembre convertim la Diada en la gran Diada, en la Diada decisiva”, ha explicat Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). “Volem desbordar Barcelona, volem col·lapsar cívicament la ciutat. Sabem que ho podem fer”, ha afegit.

Un cop les pancartes hagin arribat a l’epicentre, es faran els parlaments polítics de les entitats. Neus Lloveras, presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha recalcat que la cita estarà basada en el referèndum i ha garantit que el món local hi serà i hi participarà “de manera activa”.

Tot plegat, en un ambient festiu, amb música en directe, castells i altres mostres de cultura popular. Les inscripcions per a la mobilització ja es poden fer a través del web habilitat. Segons Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, “tots els demòcrates de Catalunya i tots els demòcrates del món sencer s’haurien de sentir cridats”.

Sànchez ha dit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que no té cap dubte que l’Ajuntament de Barcelona “farà el que toca” perquè es pugui fer el referèndum de l’1 d’octubre. “Jo no m’imagino un altre escenari que no sigui el d’un Ajuntament compromès a facilitar el dret a vot als seus ciutadans i no m’imagino un equip de govern com el que lidera l’alcaldessa Ada Colau indiferent davant les amenaces i les coaccions que el govern espanyol vol fer”, ha assegurat.

Escolteu-ho aquí: