Ada Colau Mercedes Vidal

La fins ara regidora de Mobilitat i del districte d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, plega abans de les eleccions municipals del 26 de maig. Vidal va presentar la renúncia el 25 d’abril segons la resolució dictada per l’alcaldessa i publicada al Butlletí Oficial de la Província el 6 de maig. En la resolució, que ha avançat Metropoli Abierta, consta que Vidal va anunciar la voluntat de renunciar “a totes les responsabilitats executives de govern”.

En la mateixa resolució, l’alcaldessa, Ada Colau, ha nomenat Agustí Colom com a substitut de Vidal al capdavant del districte d’Horta-Guinardó. Les funcions de Vidal com a regidora de Mobilitat seran assumides pel regidor Eloi Badia. Fonts municipals apunten que la marxa de Vidal ja estava pactada per després de l’últim ple del mandat i que, malgrat tot, continua assistint a la Comissió de Govern. A més, segueix sent presidenta de TMB.

La renúncia esclata en plena campanya electoral. De fet, Mercedes Vidal va plantar Ada Colau a última hora en la llista de Barcelona en Comú per a les municipals. Inicialment, Vidal era el número nou de la llista, però la fins ara regidora va argumentar que “les tensions entre Comunistes, EUiA i els comuns” l’han afectada personalment i que havia optat per fer un pas al costat.

Colau: “Ha estat una regidora excel·lent”

En un acte de campanya, Colau ha fet referència a la renúncia de Vidal. “Ha estat una excel·lent regidora de Mobilitat”, ha destacat l’alcaldessa, que li ha agraït la seva “extraordinària tasca”. Colau ha tret importància al fet que la renúncia arribi abans del 26-M. “Estem en fase de transició per passar les competències i fer-ho compatible amb la seva vida personal”, ha dit Colau, que ha afegit que BComú compta amb Vidal.

Altres candidats a l’alcaldia han aprofitat la retirada de Vidal per carregar contra Ada Colau. La número dos de JxC, Elsa Artadi, ha criticat la “falta de transparència” a l’hora d’informar els veïns d’Horta-Guinardó. Ernest Maragall (ERC) hi ha posat ironia: “No queda massa ningú més per marxar”. El candidat socialista, Jaume Collboni, ha dit que demostra “un procés de diàspora i descomposició” de l’espai polític de Colau.