El Mercat de Sant Antoni, que s’estrena com a a punt de votació en les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge, ja ho té tot a punt de cara a la jornada electoral. Durant tota la tarda d’aquest dissabte, els equips de neteja han dut a terme les tasques de desinfecció a les quatre galeries dels encants, al perímetre del mercat. A més, també s’ha establert la logística necessària, com un circuit de sentit únic, per tal d’evitar possibles aglomeracions. Aquest 14-F, un total de 17.000 electors estan cridats a les urnes en aquest punt.

Desinfecció amb un sistema de nebulització

Aquest espai agruparà quatre punts de votació, amb entrades i sortides diferenciades, per garantir les mesures de seguretat. A causa de la gran afluència de votants, s’ha dut a terme una desinfecció total abans de la jornada del 14-F. Però no en serà l’única. També es reforçarà durant tot el dia, com a màxim cada dues hores, per garantir la higiene i desinfecció de totes les seus i dels entorns, abans, durant i després de les votacions.

Desinfecció al Mercat de Sant Antoni

Genís Arnàs, cap del departament de Mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, assegura que es tracta d’un dels operatius més importants: “Hem fet la desinfecció prèvia, a través del sistema de nebulització, que permet arribar a tot arreu. A part, estem fent una desinfecció sobre espais que ja són molt segurs.”

Macrocol·legi electoral

El Mercat de Sant Antoni és un dels equipaments de la ciutat que debutarà com a col·legi electoral. Els quatre punts de votació coincideixen amb els quatre braços del mercat: Tamarit, Comte Borrell, Comte d’Urgell i Manso. Les 29 meses ja s’han distribuït als passadissos dels encants. En total, set mercats municipals es convertiran en col·legis electorals. Des del departament de Mercats Municipals, asseguren que es compliran tots els protocols sanitaris durant la jornada electoral.