(ACN/redacció) El diputat d’En Comú Podem al Congrés Joan Mena, en un acte de campanya per al 14-F a Terrassa, ha comparat la candidata de JxC, Laura Borràs, amb el youtuber El Rubius, envoltat en polèmica els darrers dies per haver-se traslladat a Andorra per pagar menys impostos. “Laura Borràs és El Rubius de la política catalana, a ella també li agradaria poder marxar a Andorra i no pagar impostos”, ha dit.

El diputat ha assegurat que JxC i el PPC “comparteixen model fiscal” i ha dit que pretenen que Catalunya sigui “l’Andorra del sud”. Mena ha afegit que els comuns volen que s’expliqui a les escoles la utilitat dels impostos i ha recordat que reverteixen en tots els serveis públics.

Albiach recorda la imputació de Borràs

Per la seva banda, Jéssica Albiach ha advertit que en les eleccions del 14 de febrer s’haurà d’escollir “un govern amb JxC i Laura Borràs imputada per corrupció” o un executiu “amb l’educació al centre”. La líder dels comuns s’ha referit així al suposat cas de fraccionament de contractes quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

Mena també ha carregat contra JxC per la negociació al Congrés de la nova llei educativa, la LOMLOE. “Qui es va desmarcar de l’acord per a la immersió lingüística va ser JxC, que té una estratègia de confrontació estèril, d’atacar tot el que no sigui pur”, ha assegurat. “Avui dia la reflexió que podríem fer és que algú que ha posat en risc la immersió lingüística per interessos partidistes no es mereix continuar en el govern de la Generalitat”, ha reblat.

El catedràtic d’economia aplicada de la UB i professor de la Johns Hopkins University, Vicenç Navarro, que ha clos l’acte dels comuns, ha defensat la necessitat que a Catalunya hi hagi un govern d’esquerres que posi fi al predomini durant anys de les dretes. N’ha posat d’exemple els països nòrdics, com Finlàndia, de com influeixen les polítiques d’esquerres ens les societats. “Allà no hi ha escola privada i escola pública, els fills dels banquers i dels empleats de banca van junts a classe”, ha exemplificat.