La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha acusat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, de tenir un comportament masclista arran de la picabaralla que van protagonitzar en la Comissió d’Economia d’aquest dimarts. La líder de Cs a l’Ajuntament va abandonar la sessió després de recriminar a Pisarello falta d’atenció i d’interès en el debat. El primer tinent d’alcalde ha demanat no banalitzar el terme masclisme i ha recordat que ell forma part d’un govern que es defineix com a feminista.

La picabaralla entre Mejías i Pisarello es va produir després de més de quatre hores i mitja de debat. El primer tinent d’alcalde es va perdre en l’ordre del dia quan li tocava respondre una pregunta de l’oposició, i va ser llavors quan la líder de Cs va esclatar i li va retreure falta d’interès. Mejías va abandonar la sessió entre crits i Pisarello la va comparar amb “una mestra d’escola autoritària”. Tots dos han coincidit aquest dimecres en la Comissió de Presidència, però no hi ha hagut cap contacte.

Arran d’aquestes paraules, la dirigent de Ciutadans ha recriminat la “desconsideració” del primer tinent d’alcalde a la presidenta de la Comissió per ser una dona. “Hi ha un component masclista en aquesta actitud”, ha dit Mejías. “El masclisme és una cosa molt seriosa com per intentar que qualsevol discrepància que es manifesta qualificar-la d’aquesta manera”, ha replicat Pisarello.

Carina Mejías ha demanat disculpes a la resta de regidors de la Comissió “si creuen que vaig estar excessiva en el meu comportament”, tot i que ha reclamat “un toc d’atenció” a Pisarello perquè deixi de “faltar al respecte”. El primer tinent d’alcalde ha dit que la reacció de la líder de Cs va ser “desproporcionada” i ha demanat un esforç a govern i oposició perquè la discrepància política no es tradueixi en “una crispació innecessària”.