JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania "En aquests fets no hi ha cap agressió física. Vam sortir a condemnar-la en el seu moment l'alcaldessa i jo mateix, però no sé si això jurídicament podria incloure's en un delicte d'odi. Ho dubto." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "L'Ajuntament no pot fer distincions en un cas o en un altre. Perquè si no estem davant de la idea que les víctimes només són víctimes quan ho considera el senyor Asens, i això no és així."

En una entrevista al programa ‘Bàsics BTV’, aquest dijous, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, va justificar que el consistori es personés en el cas de l’agressió a la dona que duia un nicab “per no permetre que expressions d’odi d’aquestes característiques es produeixin”. Asens va dir que el consistori es persona ara només en casos en què es genera “preocupació ciutadana” i que la regla no serà personar-se en totes les agressions.

Sobre el cas de les dues joves de Barcelona amb la Selecció, el tinent d’alcalde va dir que l’Ajuntament no es va personar perquè no li consta cap agressió física. “Vam sortir a condemnar-la en el seu moment l’alcaldessa i jo mateix, però no sé si això jurídicament podria incloure’s en un delicte d’odi, ho dubto”, va sentenciar Asens, que va dir que fets com aquests passen “en una banda i en l’altra”.

La líder municipal de C’s, Carina Mejías, ha acusat Asens de mentir. “És un delicte d’odi i hi vahaver lesions greus”, ha afirmat Mejías, que ha recriminat al tinent d’alcalde que “decideixi quan hi ha odi i quan no segons li convingui jurídicament”. La líder de la formació taronja ha demanat que “la justícia sigui igual per a tothom” i que el consistori es personi en tots els casos en què hi ha delicte d’odi. “Els delictes d’odi no són només els que diu el senyor Asens”, ha sentenciat.