El regidor de Junts per Catalunya Ferran Mascarell ha acceptat l’acta de diputat de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya. Mascarell ho ha anunciat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, on ha dit que fa uns dies que el grup parlamentari de Junts per Catalunya està al corrent de la seva decisió. Espera, ha dit, incorporar-se de manera immediata a la dinàmica del grup, amb la idea de “contribuir que les coses es facin una mica millor amb l’experiència que pugui aportar”.

Mascarell ha explicat que no li semblava rellevant fer pública la seva decisió en uns dies de tanta intensitat política, després que el Parlament hagi retirat l’acta de diputat al president Torra. La Junta Electoral Provincial (JEP) va acordar fa uns dies donar l’acta de diputat de Puigdemont, després que l’expresident fos designat eurodiputat, a Ferran Mascarell, el següent a la llista de Junts per Catalunya a les eleccions del 21 de desembre del 2017.

La JEP també li havia donat l’acta de Torra

Mascarell ha rebut en pocs dies dues notificacions. El 10 de gener la JEP va anul·lar l’acta de Torra i l’hi va donar. En paral·lel, però, el president del Parlament, Roger Torrent, també havia comunicat a la JEP la renúncia voluntària de Puigdemont i que Mascarell seria el seu substitut. Aquest escrit, però, va arribar a la JEP més tard que la notificació sobre Torra. Per això, finalment, l’acta de Puigdemont passa a Mascarell, mentre que finalment l’acta de Torra la JEP l’ha atorgat a Maria Senserrich.

Precisament sobre la possibilitat de substituir Torra, Mascarell ha assegurat que “no ho hauria acceptat”.

Pots escoltar aquí l’entrevista a Ferran Mascarell a ‘El matí de Barcelona’: