El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que les mesures que pren la Generalitat per aconseguir l’objectiu del dèficit no tenen el suport de l’Estat espanyol i per això s’han vist obligats a fer concessions d’empreses públiques a empreses privades, com la venda d’Aigües Ter Llobregat. Una altra mesura ha estat la decisió de retardar els pagaments de la Generalitat i així evitar l’augment dels impostos.

L’euro per recepta ha suposat un sacrifici per a la societat catalana, però Mas diu que ha aportat entre 200 i 300 milions d’euros des del juny. La supressió d’aquest impost per part de l’Estat espanyol, així com la impugnació de l’impost bancari només són una mostra de l’ofegament, que segons el president, suposa Espanya per Catalunya.

Sense aquestes mesures, Mas no veu possible aconseguir l’objectiu del dèficit que demana la UE, que és del 3%. Mas apunta que si Catalunya no compleix aquest objectiu, Espanya tampoc no ho farà, perquè Catalunya és la comunitat autònoma més productiva.

Mas també ha defensat Unió Democràtica en el cas Pallerols, perquè diu que, malgrat ara no es recordi, en el seu moment ja van haver dimissions. També apunta que les acusacions que afecten el seu company de coalició són una mostra més de l’interès d’Espanya de presentar Catalunya com un país corrupte.