Mas-Colell ho té cada vegada més difícil per quadrar els comptes d'aquest any. Els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estaut estaven previstos en els pressupostos per a 2011. De manera que si el govern central, finalment, no els paga, el dèficit de la Generalitat serà superior al previst. ANDREU MAS-COLELL, conseller d'Economia "És un intent groller de desplaçar dèficit de l'administració central cap a les autonomies (...) aquesta mesura ens crea problemes seriosos de tresoreria." Assegura que és fals que l'Estat no tingui diners i anuncia que la Generalitat estudia portar el Govern espanyol als tribunals. ANDERU MAS-COLELL, conseller d'Economia "Encara que no tinc moltes esperances d'on pugui arribar, però hem de veure si, donat que hi ha una partida en els pressupostos generals del'estat, si això pot ser objecte d'acció legal." Mas-Colell ha començat, precisament avui, la ronda de contactes amb l'oposició per pactar els pressupostos per a 2012. Primer s'ha reunit amb el PSC, que ja ha qualificat la trobada de positiva i constructiva. De fet, el principal partit de l'oposició es mostra disposat a dialogar, però amb condicions. ROCÍO MARTÍNEZ SEMPERE, PSC "Aquests pressupostos han d'incloure una estratègia de reactivació económica i lluita contra l'atur (...) La segona línia vermella és la cohesió social. Aquests pressupostos no poden malmetre la cohesió social del nostre país". Després ha estat el torn del PP i a la tarda els tocarà a Esquerra. Mas-Colell acabarà així la ronda de contactes amb dos partits més disposats a pactar els comptes amb el govern. NO hi ha cap reunió prevista, en canvi, amb Iniciativa ni amb Ciutadans.

En declaracions a ‘Els matins’ de Catalunya Ràdio, el conseller ha dit que no es creu l’explicació que ha donat el govern central per no pagar els 759 milions. “Diuen que no hi ha diners. Ens estan intentant prendre el pèl” ha dit Mas-Colell.

El conseller també ha parlat sobre els pressupostos de 2012, que avui ha començat a negociar amb els diferents partits polítics. Aquest matí, Mas-Colell s’ha trobat amb els representants socialistes a la conselleria d’Economia. Al migdia, serà el torn del representant del PP, Enric Millo, i a la tarda es reunirà amb els representants d’Esquerra Republicana.