L’alcalde i líder del PP a Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, han visitat junts aquest dimecres la ciutat. Des de la plaça de Sant Jaume han llançat un missatge d’unitat i cooperació entre les dues ciutats: “No s’han de buscar enfrontaments entre Madrid i Barcelona, sinó que hem de treballar conjuntament“, ha dit Martínez-Almeida pocs dies després d’haver declarat que “Madrid ha agafat el relleu de la Barcelona del 92”. Bou, de la seva banda, ha carregat contra l’alcaldessa barcelonina, Ada Colau, per haver “instal·lat Barcelona al no“.

Preguntat per les eleccions municipals del 2023, Martínez-Almeida ha esquivat donar suport explícitament a Bou perquè “la decisió de les candidatures s’ha de prendre més endavant”. Ara bé, l’alcalde madrileny sí que ha lloat la tasca que està fent Josep Bou al consistori barceloní: “Està fent una gran feina al capdavant del PP a Barcelona, i el resultat que va treure el 2019 té un gran mèrit”.

A més a més, el madrileny ha celebrat que Bou “s’ha convertit en la referència per als barcelonins de com fer oposició”, des d’un punt de vista constructiu. “M’alegro de la feina que està fent Josep Bou en benefici de tots els barcelonins“, ha conclòs l’alcalde de Madrid.