Amb el sopar, els populars no només clausuren la cursa cap al 21-D, sinó que també han posat punt final a cinc dies de Mariano Rajoy fent campanya al costat d’Albiol. Davant d’un miler de militants, el cap de l’executiu espanyol ha tornat a defensar l’aplicació de l’article 155 i ha assegurat que “quan hem hagut de prendre decisions, les hem pres dins de la llei, amb prudència i proporcionalitat”.

En aquest sentit, el president espanyol ha sentenciat que el 21-D seran “unes eleccions autonòmiques normals” i “amb totes les garanties”, alhora que s’ha erigit com “el costat bo d’aquesta història”. Rajoy, a més, ha allargat la mà a pactar amb Cs i el PSC: “Estem oberts a parlar amb els partits constitucionalistes”.

“El PP s’ha trencat la cara pels catalans”

Per la seva banda, Xavier García Albiol ha tancat la campanya electoral reblant  el clau contra els independentistes. Segons el presidenciable, “si algú s’ha trencat la cara a Catalunya i pels catalans, és el PP” i ha advertit que “ho tornaríem a fer les vegades que faci falta” per no “tornar al caos, al conflicte i a la divisió”.

També ha tingut una interpel·lació directa per als candidats de JxC, Carles Puigdemont, i ERC, Oriol Junqueras: “Pensàveu que estàveu per sobre del bé i del mal… I mireu com esteu!”, ha exclamat. Ha afegit que Puigdemont és a Brussel·les, “a 1.000 quilòmetres, perquè té por a la democràcia”. Els populars encaren el 21-D amb la majoria d’enquestes en contra, ja que els auguren pitjors resultats que les eleccions al Parlament del 2015.