El Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona ha citat com a investigada Maria Rovira, regidora de la CUP Capgirem Barcelona, per un presumpte delicte d’injúries greus contra els Mossos d’Esquadra, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost. La causa es va obrir després que el jutge rebés una denúncia per part de la fiscalia i el sindicat de mossos SPC.

El 8 de setembre es va fer un ple extraordinari  en què es van aprovar cinc Medalles d’Or al Mèrit Cívic a la Guàrdia Urbana, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques per la “resposta exemplar” en l’atemptat del 17 d’agost a la Rambla. En aquesta sessió, la regidora de la CUP Maria Rovira va acusar els Mossos d’haver “executat extrajudicialment” els terroristes, en al·lusió a la mort de Younes Abouyaaqoub, abatut pels Mossos a Subirats.

A través d’un comunicat, el sindicat policial ha explicat que va posar la denúncia perquè considera que les paraules de Maria Rovira, que conjuntament amb els altres regidors de la CUP es van oposar a condecorar els cossos policials per la seva gestió de l’atemptat, podrien ser constitutives d’un delicte d’injúries. És més: en el seu moment, des del sindicat de Mossos SPC ja van lamentar “la quietud i la mirada cap una altra banda” dels màxims dirigents dels Mossos per unes acusacions que consideren “molt greus”.