La síndica de greuges ha pres possessió del càrrec al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, davant dels regidors del consistori i d’una representació d’altres síndics del territori català. També hi ha estat present la primera síndica de Barcelona, Pilar Malla, a a qui va succeir Vilà el 2009.

Després de rubricar la renovació, Maria Assumpció Vilà ha reiterat la necessitat d’augmentar el pressupost de la sindicatura per “reforçar i millorar” tant la institució, com les línies d’actuació encetades fa sis anys. En aquest sentit, Vilà ha afirmat que “els recursos humans han d’augmentar per poder donar resposta a la gran amplitud i complexitat de matèries que la sindicatura pot rebre de la ciutadania”.

Paral·lelament, la síndica ha afirmat que la institució emprendrà una acció comunicativa interna i externa per donar a conèixer al màxim nombre de persones les activitats de la sindicatura. Vilà també ha explicat que es proposa reforçar la coordinació amb altres administracions, el Síndic de Greuges de Catalunya i el Defensor del Poble.

Per la seva banda l’alcaldessa, Ada Colau, ha recollit les demandes i ha dipositat la seva confiança en la institució. Ha demanat que la sindicatura no es quedi en mínims, sinó que busqui “els màxims”.