Ernest Maragall assegura que està en condicions de reduir “pràcticament a zero” la llista de la Mesa d’Emergència (l’ens que adjudica una alternativa d’habitatge a famílies vulnerables) durant els 100 primers dies de govern si assoleix l’alcaldia. “Hi ha sòl disponible”, ha afirmat Maragall, que ha criticat “inacció” al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. “Hem sentit molta queixa i molta lamentació, però cap actuació”, ha dit Maragall aquest dijous al matí des de la Casa Blocs.

Maragall ha concretat que en els tres primers mesos de mandat també vol desplegar a Barcelona la llei de contenció de lloguers. Per fer possible l’acceleració de construcció d’habitatge protegit a Barcelona proposa convocar “immediatament” una cimera amb el sector. L’objectiu: construir 20.000 habitatges nous (5.000 cada any), 8.000 dels quals protegits.

El porta a porta de Maragall

Amb les enquestes que li són poc favorables, el cap de llista republicà a Barcelona durant la campanya està fent política de proximitat per aconseguir el major nombre possible de vots el 28-M, va a casa de veïns per demanar el vot i assegura que està tenint una “recepció favorable”. En alguns casos l’ha acompanyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la número dos, Elisenda Alamany (entre d’altres membres del partit). “La ciutat s’està adonant que el que hi ha en joc és la pròpia ciutat”. Maragall diu representar “l’esperança, l’orgull i l’autoestima”.

Maragall demanant el vot en un domicili de Barcelona.

Sobre Élite Taxi, que demana votar Collboni

Ernest Maragall també s’ha dirigit als taxistes i els ha dit que si volen protegir els seus interessos votin ERC i no PSC, com ha demanat Élite Taxi aquest dijous. Maragall assegura que “el senyor Collboni és el representant de totes les iniciatives en contra del sector del taxi”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?