El líder d’ERC i candidat a les eleccions municipals del 2023, Ernest Maragall, ha dit que veu inseguretat en el socialista Jaume Collboni perquè “ell mateix no sap si serà candidat”. Tot i això, ha expressat respecte pels processos interns de cada partit. D’aquesta manera, ha volgut replicar les declaracions de Collboni aquest cap de setmana, en què va dir que veu nervis a ERC i BComú per proclamar caps de llista un any abans de les eleccions.

El PSC farà primàries després de l’estiu, però Maragall ha afirmat que el fet que Esquerra hagi triat ja el candidat “genera nerviosisme i precipitació als nostres adversaris”. El candidat dels republicans ha assegurat que aquests tres anys de mandat ha treballat per Barcelona “amb totes les conseqüències”, després que Collboni digués que ha estat desaparegut. “Hem treballat i aquest any el dedicarem a treballar intensament per Barcelona mal que li pesi a qui sigui”, ha sentenciat Maragall, que ha afegit: “Anem a totes, anem a guanyar”.

Es posa de manifest la seva pròpia inseguretat [de Collboni] perquè ell mateix no sap si serà el candidat, no?
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

Qui serà el seu número dos?

Un cop proclamat candidat, Ernest Maragall ha dit que es posarà a treballar “amb intensitat” per definir la llista i el projecte. Tot i que no ha volgut confirmar si farà tàndem de nou amb Elisenda Alamany, ha afirmat que “em sento molt ben acompanyat i podem enriquir i potenciar la candidatura”. El cap de llista d’ERC ha admès que tindrà problemes per triar “entre possibilitats magnífiques”.